Ce criterii sunt importante în alegerea hainelor pentru copii?

Iată sfaturile unui renumit medic neonatolog!

         Cu toții suntem atrași de hăinuțele pentru copii în culori vii, cu imprimeuri diverse, confecționate din material moale sau care nu necesită călcare, însă acestea nu trebuie să fie criteriile de bază pe care ne bazăm atunci când alegem body-uri, pijamale, salopete sau orice alte produse vestimentare pentru bebeluși. Materialele sintetice precum acrilul, care imită lâna, nailonul, poliesterul, vâscoza nu reprezintă alegeri sănătoase pentru pielea sensibilă a copilului. Aceste textile, chiar dacă sunt mai ușor de întreținut, sunt tratate cu diverse substanțe chimice, precum amoniacul, formaldehida, pentru a deveni mai fine, mai plăcute la atingere și pentru a preveni decolorarea lor. Toate aceste substanțe toxice pătrund în organismul bebelușului și pot provoca afecțiuni dermatologice grave sau crize de astm.
         Doamna doctor Ana Culcer, medic primar pediatru-neonatolog, renumită pentru profesionalismul său și pregătirea sa vastă în domeniul medical în care activează de peste 50 de ani, oferă sfaturi părinților cu privire la modul de alegere al hainelor pentru copiii lor.
          Este foarte important ca fibrele din care sunt confecționate articolele vestimentare să fie naturale, precum bumbacul. Hainele din 100% bumbac pentru copii permit pielii să respire, sunt comode, nu irită și nu provoacă alergii dermatologice. Acestea nu pun în pericol sănătatea celor mici, precum cele sintetice.
          În plus, trebuie să acordăm o importanță sporită și modului în care îngrijim hainele pentru bebeluși. În general, detergenții chimici, săpunurile lichide, balsamurile conțin substanțe toxice care provoacă reacții fizice precum dificultăți de respirație, oboseală cronică sau dermatite. Medicul pediatru Ana Culcer ne recomandă să evităm orice fel de produs destinat bebelușilor care conține parfum și să limpezim întotdeauna de două ori rufele micuților.
          Așadar, folosirea articolelor din materiale sintetice poate cauza eczeme, alergii, infecții bacteriene sau afecțiuni micotice. Acest tip de produse trebuie evitate, cu atât mai mult cu cât copilul are deja o predispoziție alergică sau bronhospasm.
          Doamna doctor pediatru neonatolog Ana Culcer recomandă hainele pentru copii KaraBaby, întrucât acestea sunt confecționate 100% din bumbac pieptănat și sunt confortabile și sigure pentru sănătatea bebelușului. Cusăturile produselor vestimentare sunt realizate astfel încât să nu irite pielea copilului, iar etichetele cu mărimea și condițiile de întreținere sunt aplicate prin serigrafie.
          În plus, vopselurile și capsele sunt de calitate superioară și nu conțin substanțe care să provoace reacții alergice. Poți alege dintr-o gamă vastă de hăinuțe pentru bebeluși: body 7 capse model petrecut sau body maiou pentru copii, pijamale, tricouri de vară, salopete, body cu mesaje, treninguri groase sau subțiri și multe alte produse.
Te invităm în magazinul nostru online cu prețuri mici, pentru pitici!
www.karababy.ro