Activități de Crăciun pentru copii și părinți


Crăciunul este o perioadă foarte frumoasă, ce merită să fie sărbătorită în familie. Tradițiile sunt reînviate, se dăruiesc cadouri, copiii merg la colindat și toată lumea se reunește pentru a-și petrece ultimele zile din an alături de cei dragi. Micuții se bucură din plin de sărbători, iar parinții aleargă după cadouri, care mai de care mai deosebite.

Dacă vrei să creezi amintiri frumoase, îți recomandăm câteva activități pentru un Crăciun minunat alături de copilul tău. Printre acestea se numără: încurajarea copiilor să doneze jucăriile vechi, pentru a le dărui celor nevoiași, învățandu-i astfel să fie altruiști și înveselindu-i pe cei mai puțin norocoși; împodobirea bradului împreună cu copiii; vizionarea unui film specific sărbătorilor de iarnă în familie, în care să fie prezentat spiritul Crăciunului, care ne face să fim mai buni, mai darnici, dar și mai iubitori față de persoanele pe care le avem lângă noi; pregătirea fursecurilor pentru Moș Crăciun (există foarte multe rețete pe internet care te pot ajuta să faci minuni în bucătărie în această perioadă).  Puteți vizita împreună târgurile specifice din oraș și să admirați luminițele de pe marile bulevarde. Puteți ajuta copilul să învețe o poezie sau un colind, la alegerea lui, pe care să-l cântați împreună în Noaptea de Ajun. Citirea cărților cu povești despre Crăciun, cu imagini colorate și pline de învățăminte despre iubire și generozitate reprezintă încă o opțiune bună.  Acestea sunt distractive și educative în același timp.
De asemenea, nu uita să faci fotografii, cei mici își vor aminti cu drag această sărbătoare, mai ales atunci când vor fi crescut.
 
În afară de tradițiile pe care vi le-am enumerat, ar fi bine să creezi și un obicei unic, de familie. De exemplu, poți să gătești un desert special cu ocazia fiecărui Crăciun sau să-l duci la patinoar. Va fi un moment special pentru întreaga familie și vei vedea zâmbetele luminoase de pe chipurile lor.

Încă un mic sfat pentru voi, părinții: nu uitați să vă bucurați și voi de copilărie, în această perioadă, chiar dacă nu mai sunteți copii!
Sărbători fericite!