Activități de iarnă pentru copii

Iarna este un anotimp de poveste, preferat de toți copiii, mai ales pentru nenumăratele activități ce pot fi făcute în această perioadă. Tocmai de aceea, ne-am gândit să vă prezentăm câteva idei despre cum vă puteți distra  alături de cei mici  în sezonul rece.      Dacă afară a nins, iar stratul de omăt este suficient de mare, cel mai bine ar fi să ieșiți la săniuș, dar nu uitați să-l îmbrăcați bine pe cel mic, pentru a nu simți frigul. O altă activitate plăcută, care stimulează imaginația copilului este crearea unui om de zăpadă. Să recunoștem: toți oamenii, indiferent de vârstă, iubesc să construiască un om de zăpadă! ☺
După ce l-ai ajutat să formeze corpul, cel mic își va folosi imaginația pentru a-i oferi un aspect cât mai „uman” noului prieten, utilizând fructe, legume, bețe, haine, dar și alte materiale mai mult sau mai puțin comune.

Micuții care au făcut deja un om de zăpadă pot încerca să construiască un iglu sau un fort. Adăposturile acestea pot fi create cu ușurință, cu ajutorul unei lopeți sau a mâinilor.  

Dacă în orașul vostru nu a nins încă, puteți oricând să mergeți la patinoar. Distracția pe gheață este garantată, iar cel mic își poate perfecționa echilibrul, coordonarea, atenția, dar și grupele musculare. Astfel, veți petrece câteva ore frumoase unul în compania celuilalt.

Mai mult, dacă piciului tău îi plac sporturile de iarnă, îl poți înscrie la cursuri de schi sau snowboarding, în timpul concediului la munte. Unii copii încep să schieze de la o vârstă fragedă (2-3 ani) dar cel mai indicat este să înceapă de la 5 ani, cu un traseu de o dificultate mică sau medie. Echipamentul este foarte important și trebuie să includă: cască, genunchiere, mănuși, precum și costume groase care să-i țină de cald pe durata întregii zile.

Mersul prin zăpadă este o altă activitate frumoasă, preferată mai ales de familiile care obișnuiesc să urce pe munte. Acest sport este un exercițiu cardiovascular formidabil pentru toată lumea.

În cazul în care vremea este prea capricioasă, vă recomandăm să gătiți ceva bun și să vă bucurați de fiecare moment petrecut împreună. Dacă aveți și alte sugestii, vă invităm să le scrieți într-un comentariu.