Sfaturi pentru  somnul liniștit al copilului tău


Foarte mulți părinți se confruntă cu refuzul copilului de a dormi în timpul nopții. Majoritatea sugarilor se trezesc în fiecare seară și nu au parte de un somn liniștit și constant. Dacă dorești să  îmbunătățești calitatea somnului copilului tău, dar și pe a ta, iată câteva sfaturi care te pot ajuta.
 
În primul rând, este foarte important să-i faci micuțului o băiță caldă înainte de culcare, însoțită  și de un masaj relaxant. Copilul va adormi mai repede.

În al doilea rând, trebuie să-i asiguri un loc confortabil. Pătuțul micuțului trebuie să fie poziționat într-un loc ferit de curent și este de preferat să fie confecționat din lemn. Salteaua trebuie să fie tare, pe măsura patului și îmbrăcată într-un cearceaf din bumbac moale. Atunci când așezi copilul în pătuț este recomandat ca acesta să doarmă fără pernă, pentru ca gâtul și coloana lui să se dezvolte normal. Dacă folosești o păturică pentru a-l înveli, aceasta trebuie să fie din bumbac.

De asemenea, este necesar să stabilești anumite ritualuri. Petrece câteva momente liniștite împreună cu el înainte de culcare, astfel vei reuși să creezi o legătură afectivă puternică între voi doi. Mai mult, ar fi bine să-i stabilești programul pentru somn. Unii copii manifestă niște reflexe care arată că sunt pregătiți să adoarmă, precum: frecatul ochilor sau a nasului, trasul de urechi. Este important ca tu să identifici semnele prin care puiul tău îți spune că vrea să doarmă și să îi oferi condițiile necesare.

În plus, trebuie să-l faci pe cel mic să înțeleagă faptul că ziua este pentru mâncare și joacă, iar noaptea pentru somn. Un alt aspect important este culcarea bebelușului la aceeași oră seara. Dacă respecți un program va fi foarte bine atât pentru copil, cât și pentru tine. Fixează o oră, pune-l în pătuț, stinge luminile și pune o muzică plăcută și liniștitoare în surdină. Vei vedea că micuțul va începe să închidă pleoapele și va adormi curând.

Tu cum îi oferi micuțului tău un somn liniștit noaptea?