Cum să îngrijești pielea sensibilă a bebelușului

La naștere, pielea micuțului tău este moale și delicată. Aceasta are nevoie de o îngrijire deosebită și este indicat să folosești produse speciale pentru copii sau pe cele recomandate de medicul pediatru.
 
Produsele pentru adulți pot conține substanțe iritante și nu trebuie folosite sub nicio formă. Există game speciale pentru bebeluși, iar pentru o hidratare corectă a pielii îți recomandăm să folosești ulei special creat pentru aceștia. Dacă dorești să-i aplici pudră de talc este bine ca mai întâi să o torni în palme și apoi pe piele.
Zona genitală necesită o îngrijire deosebită și nu trebuie să fie neglijată. Mai ales la fetițe, unde nu este recomandat să se folosească săpun sau gel de duș. Se clătește zona doar cu apă simplă și se șterge din față spre spate, pentru a preveni iritarea.
Scalpul are și el nevoie de o îngrijire aparte. În primele luni este recomandat să i se facă baie pe cap o dată sau de două ori pe săptămână cu un șampon special creat pentru copii.
Dacă pielea începe să devină uscată sau crăpată, poți să folosești de două ori pe zi o loțiune pentru copii sau o cremă hidratantă.
 
Fii atentă și la detergenții pe care îi alegi pentru a spăla hăinuțele micuțului, aceștia pot cauza iritații ale pielii. Chiar dacă folosești un detergent special pentru rufe de copii, este indicat să clătești suplimentar pentru a îndepărta toate rezidurile.
Mulți copii pot avea iritații și umflături care sunt normale în procesul de creștere și adaptare, dar unele dintre ele pot fi semnele unei infecții. Dacă iritația a fost provocată de scutece aceasta necesită tratament special. În cazul în care iritația persistă, iar copilul plânge sau are febră, apelează cât mai rapid la medicul pediatru.
În oricare dintre etapele dezvoltării în care se află bebelușul tău este necesară menținerea unei bariere sănătoase a pielii cu produse de curățare ce nu usucă și ajută la păstrarea unui echilibru natural de hidratare. Astfel, micuțul tău va fi ferit de infecții sau alte probleme.