Cum să prevenim obezitatea la copii

Modificarea considerabilă a obiceiurilor alimentare în ultimii 20-30 de ani a contribuit la dezvoltarea fenomenului numit obezitate infantilă. Studiile au arătat că cei care au înghițit prea multe proteine și puține lipide înaintea vârstei de doi ani sunt mai predispuși să aibă obezitate. Această problemă trebuie să fie tratată cu mare atenție de către părinți, mai ales pentru că ea poate fi asociată cu multe riscuri de sănătate, pe măsură ce micuții cresc. Televizorul, lipsa activității fizice și a somnului pot să ducă la creșterea în greutate și la obezitate.
 
Din fericire, există numeroase modalități prin care poți să eviți îngrășarea prichindeilor. Nu forța copilul să mănânce, va cere singur atunci când îi va fi foame. Mulți părinți au tendința să-și recompenseze copiii sau să-i înveselească oferindu-le dulciuri.

De asemenea, este recomandat să nu ții televizorul deschis în timpul mesei și să nu încurajezi mâncatul cu telefoane sau cu tablete lângă. În timpul jocului, nu este recomandat să-i dai de mâncare. Creează un program strict de masă și oferă-i micul dejun în fiecare zi.

Gustările între mese pot fi o idee bună dacă constau într-un fruct proaspăt și nu în  ciocolată sau alte alimente dulci procesate și pline de substanțe dăunătoare. Evită băuturile răcoritoare, pline de zahăr.
 
Dacă dorești să-i dai suc, fă unul natural în casă și în rest învață-l să bea apă. Activitățile fizice au un rol foarte important în dezvoltarea armonioasă a copiilor și este important să fie începute de la o vârstă fragedă. Piciul se va obișnui astfel cu mișcarea și va începe să o practice din ce în ce mai des, evitând astfel apariția kilogramelor în plus.

Cei mici au tendința să imite ce fac cei din jur, iar dacă vor vedea un anumit comportament la părinți îl vor adopta cu siguranță. De aceea este necesar ca tu să fii un exemplu pentru el și să mănânci zilnic produse sănătoase, pline de vitamine, care îți pot oferi energie întreaga zi.

Nu uita că viitorul și sănătatea copilului tău depind în totalitate de obiceiurile pe care i le formezi încă de la naștere.

Ia deciziile corecte și bucură-te de toate momentele frumoase din viața de părinte.