Copiii și tehnologiaCu ajutorul tehnologiei poți să ții în permanență legătura cu micuțul tău, fiind în zilele noastre indispensabilă.

Dacă te hotărăști să-i dai primul telefon mobil, stabilește niște reguli și limite clare în privința utilizării lui. Astfel, te asiguri că îl folosește într-un mod responsabil și eficient.

Specialiștii spun că există foarte multe motive pentru care tehnologia nu este benefică în viața copilului, precum: lipsa imaginației și a creativității, sedentarism, probleme indisciplinare, abilități sociale scăzute, dar și deficiență de atenție și concentrare. Tocmai de aceea, trebuie să găsești un echilibru pentru ca aceasta să fie constructivă pentru copil.

În majoritatea școlilor, în afară de cărțile și caietele tipărite, se folosesc diferite dispozitive tehnologice alternative care îl pot ajuta să-și dezvolte anumite abilități ce o să-l ajute în viitor.
Nu încerca să le excluzi complet din viața copilului, deoarece acest lucru ar putea să fie în defavoarea lui. Trebuie să iei decizii pe termen lung privind creșterea și educația copilului, care îl vor ajuta atunci când va deveni adult.

Nu este recomandată folosirea telefoanelor, tabletelor, calculatoarelor sau a laptopurilor de la o vârstă fragedă. Acestea pot fi introduse treptat, în funcție de necesități. De asemenea, nu este indicat ca cel mic să petreacă foarte mult timp la televizor. Vizionarea anumitor desene animate educative, de câteva ori pe săptămână nu-i vor face rău, dar trebuie să existe o limită.
 
Celelalte activități specifice vârstei copilului, precum: mersul în parc, ora de somn, plimbările în aer liber sau joaca cu părinții sau alți copii nu trebuie să fie afectate de utilizarea tehnologiei. Aceasta poate să fie și un instrument util, prin care copilul poate să-și dezvolte anumite abilități, dacă accesul este monitorizat atent de către parinte.
În zilele noastre, au apărut foarte multe aplicații ce îi ajută pe copii să învețe de la o vârstă fragedă foarte multe lucruri, precum o limbă străină sau curiozități despre lumea ce îi înconjoară.
 
Fiecare persoană decide ce este mai bine pentru copil, iar aceste sfaturi sunt menite doar să ofere câteva informații folositoare pentru o dezvoltare frumoasă și armonioasă a copiilor.