Jocuri care stimulează creativitatea copilului


Într-o lume a tehnologiei, creativitatea este o abilitate esenţială, care defineşte caracterul adultului de mâine. Jocurile sunt o modalitate prin care copiii  învaţă lucruri noi,  leagă prietenii şi îşi antrenează mintea.
Specialiştii consideră că creativitatea trebuie cultivată încă din primii ani de viaţă deoarece ea ocupă un rol esențial în dezvoltarea copilului. Aşadar, noi v-am pregătit câteva idei care vă ajută în acest sens!


Jocul „Micul Povestitor”
Citeşte-i poveşti în fiecare seară sau oricând ai timp liber. După ce termini, roagă-l să devină el povestitorul, să îţi spună ce a înţeles din istorisire și ce a învăţat. Această metodă stimulează imaginaţia și crește capacitatea de concentrare.

Concursuri alături de prietenii lui
Propune-i micuţului să invite câţiva prieteni acasă. În timpul acesta, organizează diverse concursuri de dans, de pictat/desenat, vânătoare de comori, dar şi jocuri în echipă. Astfel, pe de o parte, îi stimulezi competitivitatea, iar pe de altă parte, îl înveți să lucreze în echipă. Ai grijă ca fiecare copil să se simtă câştigător!

Schimb de roluri
Cum ar fi ca tu să fii copilul şi el părintele? Sau el să fie doctorul şi tu pacientul? Aceste joculeţe, mici „piese de teatru”, te pot ajuta să descoperi mai multe despre el şi modul în care reacţionează în diverse situații.

Jocul „de-a v-aţi ascunselea”
Ascunde prin casă diverse jucării sau lucruri mici pe care ştii că şi le doreşte copilul tău şi propune-i să le găsească. Foloseşte metoda „rece-cald” şi stimulează-i dorinţa de cunoaştere.

Pasiunile şi hobby-urile
Observă ce îl face fericit, ce îl relaxează şi încurajează-l mereu să facă ce îi place, să îşi descopere pasiunile şi să îşi cultiveze altele noi.

Colţul „fericit”
Alege un mic locşor din casă pentru copilul tău şi dă-i voie să fie dezordonat! Aici poate să picteze pe pereţi şi să aranjeze jucăriile după bunul plac. Înainte de culcare, îl poţi întreba ce semnifică fiecare. Un mod ideal de a începe o poveste!

Jocurile de tip domino şi lego
Aceste tipuri de jocuri îmbunătăţesc abilităţile vizuale şi senzoriale, micuţul poate construi o lume aşa cum o percepe el, iar tu poţi să descoperi latura lui emoţională.

Bineînţeles că şi celelalte tipuri de jocuri sunt benefice, cum ar fi: pictura, desenul, sportul, dansul, jocuri cu puzzle, etc. În cele din urmă, fiecare părinte ştie ce este mai bine pentru copilul său, iar aceste idei au un rol informativ, un rol ajutător în dezvoltarea creativităţii copiilor.
Dacă îți dorești ca micuțul tău să se simtă confortabil la joacă, cumpără pantaloni de trening pentru copii de la Kara Baby, confecționați 100% din bumbac pieptănat! Aceștia sunt potriviți pentru momentele în care se joacă afară sau în casă.