Hidratarea copiilor în timpul verii

Aproximativ 60% din greutatea organismului nostru o reprezintă apa. Aceasta este un element vital pentru organismul uman deoarece fiecare celulă are nevoie de ea pentru funcţionarea optimă. Vara este anotimpul în care hidratarea capătă o importanţă deosebită, în special pentru părinţi, deoarece aceştia trebuie să se asigure că micuţii lor beau suficientă apă în funcţie de temperatură şi de activitatea fizică.

Dacă nu poţi să îţi supraveghezi micuţul încontinuu, asigură-te că are întotdeauna o sticlă de apă în preajmă. Pentru a-l încuraja să consume cât mai multe lichide, poţi lipi abţibilduri sau stickere amuzante pe sticluţa lui. Poţi inventa diverse jocuri cu recompense pentru a-l stimula în această direcţie. De exemplu, dacă în fiecare zi a băut cantitatea de apă necesară (aproximativ 6 pahare), seara puteţi să vă jucaţi ceva distractiv sau să îi citeşti o poveste.

Fructele şi legumele conţin, de asemenea, o cantitate bogată de apă şi ajută organismul să se menţină hidratat.  Printre aceste alimente se numără roşiile, portocalele, pepenele, castraveţii și ardeii. Dacă prichindelul tău refuză să bea apă din diverse motive, îi poţi prepara băuturi precum ceaiuri, limonade cu miere, mentă sau orice altceva care îi face plăcere.

O importanţă deosebită o au şi hainele cu care alegi să îţi îmbraci copilul. Pe timpul verii, îmbracă-l cu articole vestimentare deschise la culoare şi din materiale 100% naturale.

Vara este important ca pielea sensibilă a bebeluşului tău să respire. Pentru starea lui de bine, achiziţionează body-urile maiou, ideale pentru acest anotimp.

Pentru confortul micuţului tău în acest anotimp călduros, recomandăm salopetele de vară pentru copii, confecţionate 100% din bumbac, pe care le găsiţi într-o varietate de culori şi modele.