Alimentaţia copilului în timpul concediului

După îndelungi căutări şi răzgândiri în ultima clipă, ați ales locaţia ideală şi porniţi la drum împreună cu cel mic. Concediul  nu este întotdeauna uşor atunci când mergeți cu bebeluşul deoarece există o mulţime de lucruri de care trebuie să ţineți cont, iar programul trebuie reglat în funcţie de copil şi de ceea ce este mai bine pentru el. Cu puţină atenţie şi planificări din timp, vă puteţi relaxa şi bucura din plin de vacanță!
Este mai simplu să mergi în concediu cu un bebeluş mai mic de 6 luni, aflat în perioada de alăptare, deoarece, în acest caz, mâncarea este mereu asigurată. Dacă perioada de diversificare a început, lucrurile devin puţin mai dificile. În acest sens, există hoteluri „child friendly care au în meniuri preparate pentru copii şi poţi opta pentru acestea. Este important să respecţi, pe cât posibil, programul de masă şi de somn al copilului, astfel încât să simtă cât mai puţin schimbarea climatului.
Nu lua în bagaj alimente perisabile decât dacă nu ai altă opţiune. Hrăneşte-l pe cel mic cu fructe, legume şi alimente proaspete, în funcţie de etapa de diversificare în care este. O idee bună ni se pare pregătirea diferitelor mâncăruri de acasă şi păstrarea acestora în borcănaşe. Astfel vei fi sigură de provenienţa ingredientelor şi nu îţi vei mai face griji! De asemenea, poţi lua piureuri, iaurturi, cereale, acestea fiind uşor de transportat. Nu este recomandat să introduci mâncăruri noi în alimentaţia copilului în perioada concediului!
Pentru evitarea insolaţiilor, este indicat ca piticul tău să poarte mereu pălărie.  În plus, expunerea la soare în orele în care soarele arde cu putere este interzisă! Nu uita să te informezi în prealabil unde se află farmacia sau cel mai apropiat spital!
Pe lângă alegerea preparatelor potrivite, trebuie să mai ţii cont de igienă şi de calitatea apei. Aceasta este foarte importantă şi trebuie să fii sigură de originea şi caracteristicile ei.
Indiferent de alegere, ţine cont de aceste recomandări pentru a evita apariţia diverselor indigestii sau alergii. Pentru mai multe sfaturi, poți opta pentru recomandările medicului pediatru sau ale medicului de familie.
În timpul concediului, se recomandă purtarea unor hăinuţe de calitate şi  deschise la culoare. Body-urile tip maiou pentru copii sunt ideale în acest sens deoarece sunt comode şi confecţionate 100%  din bumbac.
 
Pantalonii cu botoşei pentru bebeluşi sunt perfecţi pentru plimbarea de seară deoarece sunt comozi şi asigură un confort sporit puiului tău!