Timiditatea copiilor

De unde provine timiditatea copiilor? Va afecta în mare măsură viaţa de adult? Cel fel de om va deveni copilul meu, unul de succes sau fără încredere în el? Acestea sunt doar câteva dintre întrebările pe care părinţii şi le pun atunci când observă  un astfel de comportament al copiilor.
Aproape fiecare din noi a trecut cel puţin o dată printr-o astfel de situaţie, în care fie ne era  teamă să facem cunoştinţă cu cineva necunoscut, fie să  vorbim în public sau să intrăm într-o încăpere în care nu știam pe nimeni. Uneori, după astfel de episoade, timiditatea se amplifică, atrăgând tot mai multe gânduri de acest tip.
Persoanele sfioase tind să fie mai buni ascultători. Timiditatea este o trăsătură de personalitate, nu un defect, fiind diferită în funcţie de caracterul fiecăruia. Cercetările pe această  temă au concluzionat că nu este  ceva dobândit neapărat genetic. Mai degrabă mediul în care trăieşte copilul, precum şi experienţele din viaţă sau atmosfera de acasă vor fi decisive în viaţa de adult.
Toţi copiii trebuie să înţeleagă faptul că eşecul este o parte normală în procesul de învăţare, fiind un pas înainte către viitorul dorit, iar părinţii au un rol primordial în această direcţie.
Timiditatea devine o problemă în momentul în care blochează abilitatea copilului de a se integra, dezvolta, de a-şi face prieteni sau pur şi simplu  de a interacționa cu ceilalţi.
În continuare, vă oferim câteva sfaturi prin care puteţi să vă ajutaţi copilul să  treacă peste această etapă:
 
Puterea exemplului ocupă un loc important în educaţia celui mic. Prin urmare, oferă-i copilului modele de situaţii mai puţin plăcute în care ai fost pus şi explică-i cum ai reacţionat. Părinţii vor reprezenta întotdeauna un model şi un ghid pentru cei mici.
Nu îl grăbi niciodată în situaţii noi deoarece el are nevoie să se adapteze, să cunoască întâi mediul înainte să se implice în activităţi nefamiliare.
Oferă-i copilului multe ocazii prin care poate să cunoască persoane în mediul familiar. În acest sens, poţi invita acasă câţiva colegi de la grădiniţă sau de la şcoală şi să îi ajuţi să se împrietenească. Puteţi încerca jocuri care necesită lucrul în echipă, puteţi găti sau puteți face orice alte activităţi care implică socializarea. Nu i te adresa  niciodată folosind cuvântul „timid”, ci mai degrabă „liniştit”, deoarece primul are o conotaţie negativă. Învăţă-l să se descurce singur şi nu-i sări în ajutor de fiecare dată.
 Cu cât un copil va face mai multe lucruri în viaţă, cu atât va avea mai multe de povestit altor persoane. Aşadar, îţi recomandăm să îl încurajezi să meargă la diverse cursuri şi ateliere, acestea fiind un mod ideal prin care cel mic va dobândi abilităţi necesare în procesul de învăţare.
Pentru starea de bine a copilului tău, recomandăm salopete bebe cu mânecă scurtă.  Aceste hăinuţe sunt confecţionate 100% din bumbac şi asigură un confort sporit pe toată durata activităţilor.
 În sezonul cald, îmbracă-l pe cel mic cu haine care nu îi irită pielea sensibilă. Tricourile cu mânecă scurtă pentru copii sunt ideale în acest sens, fiind comode, cu imprimeuri haioase şi culori vii. 
La Kara Baby găseşti întotdeauna îmbrăcaminte din materiale de cea mai bună calitate, la preţuri accesibile oricărui buzunar!