Cum să alegi grădiniţa potrivită pentru copilul tău?

Alegerea celei mai bune grădiniţe este o decizie foarte importantă şi uneori dificilă pentru majoritatea părinţilor deoarece, în următorii ani, acolo va fi mediul în care cel mic se va dezvolta, va căpăta abilităţi şi va cunoaşte persoane noi.
În continuare, îţi prezentăm câteva sfaturi esenţiale în alegerea unei grădinițe corespunzătoare nevoilor micuțului tău:
Pentru a avea o idee cât mai clară, îţi propunem să alcătuieşti o listă cu grădiniţele din oraşul vostru în care să ţii cont de mai multe aspecte importante, cum ar fi: locaţia, personalul, programul, oferta educaţională şi nu în ultimul rând, preţul. Informaţii relevante ai putea găsi pe site-urile grădiniţelor sau pe paginile lor de Facebook. În ultimul caz, vei putea viziona şi o galerie foto, care te va ajuta în formarea unei opinii. Să fii atentă la dotări, spaţiu de joacă, numărul de copii pe grupă etc.
După o primă impresie formată, îţi recomandăm să vizitezi grădiniţele selectate şi să porţi o discuţie cu directorul sau educatoarea. În cadrul întâlnirii, aceştia te pot pune la curent cu activităţile desfăşurate și cu orarul. Adreseză întrebări de tipul: Cum se desfăşoară o zi normală? Care este meniul? Cine îl prepară? Cum se menţine curăţenia? Care este politica pentru un copil care s-a îmbolnăvit? Înainte de a lua o decizie, asistă la câteva ore. Cum se comportă educatoarea cu cei mici? Pare o persoană fericită? Copiii sunt ataşaţi de ea? Le explică întotdeauna ce trebuie să facă, le oferă sfaturi cu zâmbetul pe buze? Nu ezita să întrebi orice te interesează!
Spaţiul de joacă îngrădit, sala de masă şi dormitoarele reprezintă criterii importante în alegerea locului în care cel mic va petrece o bună parte din zi. De aceea, este elementar ca acestea să fie spaţioase, curate, cu multe jucării şi cărţi şi aerisite corespunzător.
De asemenea, trebuie să alegi grădinița în funcție de programul de la muncă. Dacă lucrezi până seara, cea mai bună opţiune sunt grădiniţele cu program prelungit.
Chiar dacă este micuţ, cu siguranţă ai observat că prichindelul are anumite afinităţi pentru diferite domenii. Fiecare grădiniţă are propria ofertă educaţională, asta însemnând cursuri de înot, dans, tenis, limbi străine sau informatică. Aşadar, gândeşte-te bine pe ce anume vrei să pui accentul în educaţia celui mic şi ia în calcul şi acest aspect.

 
Cea mai bună grădiniţă este aceea în care copilul este vesel, formează relaţii noi şi se simte în siguranţă. Noi am prezentat câteva idei principale însă, în cele din urmă, fiecare părinte ştie ce i se potriveşte cel mai bine copilului şi familiei sale.
Ştim că îţi doreşti tot ce este mai bun pentru micuţul tău. De aceea, îţi recomandăm treningurile groase pentru copii, ideale pentru sezonul răcoros.
La Kara Baby găsești tricouri cu mânecă lungă pentru copii, confecţionate 100% din bumbac, articole vestimentare perfecte pentru această perioadă a anului deoarece sunt călduroase şi asigură un confort sporit prichindelului tău.