Eşti pregătită pentru a deveni mamă a doua oară?

Este lesne de înţeles că fericirea şi sentimentele trăite la venirea pe lume a primului copil nu se compară cu nimic din ceea ce ai experimentat până în acel moment.
Situaţia va fi puţin diferită în cazul celui de-al doilea copil deoarece acum există un număr mai mare de lucruri de care trebuie să ţii cont şi totodată ai mai multe responsabilităţi.
În primul rând, trebuie să te asiguri că, din punct de vedere fizic, esti pregătită pentru o nouă sarcină. Medicii recomandă ca intervalul dintre cele două naşteri să fie mai mare de 18 luni pentru ca organismul să se refacă complet.
Odată ce devii mamă pentru a doua oară, lucrurile care păreau dificile prima dată, cum ar fi schimbatul scutecelor, prima băiţă, alăptatul, vor fi acum mai uşor de făcut deoarece ai căpătat experienţă şi dexteritate.
Situaţia financiară reprezintă, de asemenea, un aspect important. Având o idee mai clară despre cheltuielile pentru creşterea unui copil, trebuie să te asiguri că bugetul pe care îl ai este cel puţin suficient.
Atitudinea primului copil, este, de asemenea, importantă. Acesta ar putea trece prin mai multe stări, de la fericire la tristeţe, de la dragoste la gelozie. Asigură-te că cel mic este pregătit pentru sosirea unui noi membru în familie. Iată cum îl poţi ajuta în acest sens: propune-i prichindelului să te ajute în alegerea lucrurilor pentru camera nou-născutului, în special dacă vor împărţi acelaşi dormitor. Astfel, el va simţi că îţi este de ajutor. Îţi recomandăm să petreceţi zilnic momente doar voi doi, citindu-i poveşti sau plimbându-vă. Spune-i ce rol important va ocupa în viaţa frăţiorului şi că el va fi întotdeauna fratele mai mare.
Odată ce decizia a fost luată, bucuraţi-vă de faptul că sunteţi o familie mare, iar restul lucrurilor vor veni de la sine.
Pentru starea de bine în primele luni de viaţă ale nou-născutului, îți recomandăm body-urile maiou bebeluşi confecţionate 100% din bumbac.
Pantalonii cu botoşei pentru nou-născuţi şi bebeluşi sunt ideali pentru cel mic deoarece asigură un confort optim în orice moment. Prichindelul se poate bucura în voie de joacă!